Daniëlla

Ervaringsdeskundige

Wie ben je?

Mijn naam is Daniëlla Woudwijk-Dijkstra. Ik ben getrouwd met Johan en samen hebben we een hondje, Diesel. In 2020 heb ik een training gevolgd via Windesheim om ervaringsdeskundige belangenbehartiger te worden. Ik heb 2 keer een depressie gehad en een sociale fobie. Ik wil een stem zijn voor mensen die dat (nog) niet kunnen. Ik hoop de taboes voor psychische kwetsbaarheden een beetje te kunnen doorbreken, stigma te verminderen en vooroordelen weg te nemen. Ieder mens mag er zijn!

 

Ik heb al veel mooie dingen mogen doen. Zo heb ik een interview gehad met Dionne’s Stax op NPO Radio1, ben ik op omroep Flevoland geweest en ben ik co-trainer geweest om een nieuwe groep ervaringsdeskundigen op te leiden. 

 

Wat doe je binnen de EigenWijze Company?

Samen met Sas ben ik projectleider van het op te zetten Herstelnetwerk in Dronten. Een herstelnetwerk ondersteunt mensen met een psychische kwetsbaarheid bij hun herstel, om weer mee te draaien in de maatschappij, je verhaal te delen, je eigen kracht te (her)vinden. Weer het gevoel te krijgen, dat je er toe doet.

 

 

Waarom past EigenWijze Company bij jou?

Er is bij EWC sprake van gelijkwaardigheid, iedereen is hier even belangrijk en je kan hier helemaal jezelf zijn!

 

Wat is jouw droom?

Mijn droom is een fysieke plek voor het herstelnetwerk in Dronten. Een soort Creatief Café, waar iedereen welkom is. Een grote tafel, waaraan geknutseld kan worden en waar soms een workshop gegeven wordt. Waar mensen gewoon een kopje koffie kunnen drinken en een krantje kunnen lezen. Een kappersstoel, omdat naar een kapper gaan niet voor iedereen haalbaar is. Een klein naaiatelier, waar we leuke dingen naaien en die dan kunnen verkopen. Een keuken, zodat mensen een lekkere tosti of broodje kunnen eten en waar we taarten kunnen bakken. Dat zou fantastisch zijn!