Daphne

Ervaringsdeskundige

Wie ben je?

Ik ben Daphne, 30 jaar oud en woon in Almere. Ik ben ervaringsdeskundige in de GGZ en Jeugdzorg. Op mijn 13e ben ik uit huis geplaatst, omdat het thuis niet goed ging. Zodoende ben ik in het Jeugdzorg wereldje terecht gekomen. Ik heb in totaal 11 verschillende woonplekken gehad, waaronder ook de gesloten Jeugdzorg. Door mijn verleden heb ik onder andere PTSS opgelopen en zijn er meerdere dingen die ik soms lastig vind. Op dit moment probeer ik mijn ervaring zo veel mogelijk te delen door mijn verhaal naar buiten te brengen. Dit doe ik onder andere door social media  accounts onder de naam “Zorgstrijder”. Mijn doel hiermee is om ogen te openen en zo verandering/ verbetering te creëren in de zorg.

 

Wat doe je binnen de EigenWijze Company?

Binnen EigenWijze Company krijg ik de gelegenheid om mezelf weer langzaam in het werkveld te gaan bevinden en krijg ik de tijd om te onderzoeken wat bij mij past.

 

Waarom past EigenWijze Company bij jou?

EigenWijze Company past bij mij omdat ik de gelegenheid krijg om mezelf te ontdekken en te groeien op een manier wat bij mij past. Ook omdat het team vooral met ervaringsdeskundige werkt en ik zo me meer begrepen en gehoord voel.

 

Wat is jouw droom?

Mijn droom is om verbetering/verandering in de zorg te creëren. Dat mensen sneller en beter de juiste hulp gaan krijgen die bij hun past. Ook zou het mij mooi lijken als er in de toekomst een soort van Time-out huis kan komen. Een huis waar je een tijdje kan verblijven als het allemaal even te veel wordt en waar je dan tot rust kan komen. Dat in dat huis dan de juiste begeleiding en hulp aanwezig is om jezelf weer op de rit te kunnen krijgen. Want dat is iets dat ik zelf in mijn mindere periodes heel erg heb gemist, een plek waar ik even uit de situatie kon stappen met de juiste hulp om mij heen.