Eunice

Specialist

Wie ben je?

Mijn naam is Eunice Scheuerman, trotse moeder van een zoon, twee dochters en vier kleinkinderen.

Mijn onderzoek naar seksueel misbruik startte in 2009. Mede door mijn hulpverlening bij Slachtofferhulp Nederland en mijn persoonlijke ervaring ontdekte ik dat er nog een hoop te doen is voor slachtoffers van seksueel misbruik.

De ervaring heeft aangetoond dat de reguliere hulpverlening de hulpvraag vaak niet beantwoord. De slachtoffers lopen lang rond met een geheim, zijn voor de buitenwereld moeilijk te herkennen als slachtoffer en hebben gevoelens van angst, schaamte en onveiligheid.

Naast mijn huidige functie als individueel begeleider van mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel ) is mijn missie slachtoffers en betrokkenen te ondersteunen op emotioneel, praktisch en juridisch gebied en het probleem uit de taboesfeer halen.

 

Wat doe je binnen de EigenWijze Company?

Nadat ik mijn stichting Spreek & Doorbreek een handreiking na seksueel misbruik had opgeheven zag ik een nieuwe uitdaging om mijn kennis en  ervaring in te zetten bij instanties en het gesprek aan te gaan zowel met de professional als het slachtoffer.

EWC bied een mooi platform van ervaringsdeskundigheid op allerlei gebieden en juist die herkenning opent vaak voor het eerst de deur naar een openhartig en  oprecht gesprek.

 

Waarom past EigenWijze Company bij jou?

Saskia, de oprichter van EWC, ken ik al geruime tijd - ook haar bevlogenheid. Zij kleurt buiten de lijntjes en dit zorgt voor een nieuwe manier van denken en doen. In een maatschappij waarin het steeds meer draait om bureaucratie gaat het bij EWC om de mens en daar wil ik mij graag bij aansluiten.

 

Wat is jouw droom?

Graag zou ik mensen willen ontvangen in een mooie ruimte waar je je veilig en gesteund voelt en waar je al je vragen kan stellen op het gebied van seksueel geweld. Waar we samen een plan op maat maken om te helen en de kracht in jezelf terug te vinden.

En om even helemaal te relaxen een haciënda in Spanje aan de kust niet teveel gevraagd toch?