Rob

Ervaringdeskundige

Wie ben je?

Mijn naam is Rob Schurman, vader van twee dochters en de broer van mijn zus Saskia Schurman waar ik enorm trots op ben. Ik heb ook op mijn (eigen) wijze 25 jaar een onderneming gehad en gerund om veranderingsprocessen bij mensen, teams en individuen in werk en leven te ondersteunen. Mijn onderneming is ook mijn passie: verbinden, ontwikkelen en begeleiden. Ik heb hiervoor mijzelf een leven lang ontwikkeld in diverse professionele ondersteunende rollen.

In mijn werk kreeg ik ook vaak te maken met sociale psychische problematiek van mijn klanten (jeugd en volwassenen). Ik merk dat ik daar van toegevoegde waarde ben zonder daarbij de grens van psychologische of reguliere hulpverlening te overschrijden.  

 

Wat doe je binnen de EigenWijze Company?

In mijn leven ben ik zelf ook een aantal malen mentaal flink onderuit gegaan. En kreeg ik ook weer uitgebreid te maken met de reguliere hulpverleningsinstanties. Een aantal jaren geleden is het weer overkomen na een heftige levensgebeurtenis die mijn werk en leven compleet in onbalans bracht. Ook weer te maken kreeg met o.a. gevoelens van angst, onzekerheid, schaamte en onveiligheid. En mij ook het inzicht gaf dat ik met mijn onderneming moet stoppen i.v.m. de te hoge belastbaarheid. Mijn huidige en jarenlange opgebouwde levenswerk leren los te laten dat ook een rouwproces is.

Heb wederom professionele hulp gezocht echter kreeg weer te maken met lange wachttijden en vooral eenzaamheid. Het veilig delen van je verhaal en dat er iemand naar je luistert is van essentieel belang. Daar zit ook mijn eigen kracht. In mijn regio kan ik nog niet ergens veilig terecht om mijn verhaal kwijt te kunnen delen.
Gezien mijn uitgebreide werk- en levenservaring ben ik een ervaringsdeskundige. En deze stel ik graag ter beschikking aan de EWC en haar platformen. Dit vooral op een vernieuwende, of andere werk wijze manier van denken en doen zoals het EWC doet. Dat kan in diverse ondersteuningsrollen op maat en passend bij wat ‘echt’ nodig is.

 

Waarom past EigenWijze Company bij jou?

Saskia, mijn zus en de oprichter van EWC, ken ik al mijn hele  leven. Zij zorgt voor een nieuwe manier van denken en doen in bestaande systemen en netwerken. Het gaat bij EWC vooral om de mens. Dat is bij ons in de familie Schurman met de paplepel ingebracht. Ik ben een mensenmens. EWC geeft mij een nieuwe invulling in mijn nieuwe werk- en levensfase. En biedt mij de mogelijkheid om dicht bij mijzelf en kracht te blijven: ‘mensen ondersteunen in hun werk en leven’.

 

Wat is jouw droom?

Verdere zingeving te vinden die ook genoeg aansluit bij het EWC. En er zo lang mogelijk te zijn voor kwetsbare mensen die hun verhaal veilig en vertrouwend met mij kunnen delen. Organisaties met elkaar te verbinden. Samen naar oplossingen te zoeken.
Mensen weer in hun kracht zetten en waar mogelijk zelf de regie gaan pakken in werk of leven. Het mooiste zou zijn dat ik ook in mijn eigen regio (kop van Overijssel) ook EWC initiatieven nog kan neerzetten.
En in mijn vrije tijd artikelen te gaan schrijven. Het liefst in een omgeving van bergen met hangbruggen of aan de kust zoals het noorden van Spanje. Want daar word ik blij van.